Arkiv för kategori ‘Allmänt’

Återblick på 2014

onsdag, 21 januari, 2015

Eftersom jag bevisligen blivit riktigt usel på att blogga så tänkte jag att jag åtminstone kan bemöda mig med att göra en summering av förra året. Utan ambition om att ge alla delar rättvist utrymme så kommer de här, mina tankar, minnen och erfarenheter från 2014.  IMG_1957

IMG_1160

IMG_1930

IMG_3041

Det övergripande temat för vintern var eko i plånboken! Tyvärr inte på grund av dyra julklappar, mellandagsshopping eller roliga semesterresor, utan snarare hutlöst höga och många veterinärräkningar och en tråkigt otajmad service och reparation av bilen. Jag ska dock berätta mer om katterna i ett annat inlägg eftersom det förtjänar mer utrymme än några rader i en summering. På den positiva sidan så kan jag dock nämna en väldigt snöblöt men rolig öltölt på Fors Gård dit jag och Britta tog oss tillsammans med halvsyskonen Tindra och Vísir. Lika nervösa båda två (tvåbeningarna alltså) när vi för första gången var iväg på äventyr utan vår mentor Malin, huuu! Tindra sprang hem en 6:e plats och vit rosett i öltölten, och en härlig 3:e plats och gul rosett i vägtölten. :)

IMG_7745
Halvsyskonen Vísir och Tindra torkar upp i ridhuset på Fors inför öltöltens start.

IMG_7749

Februari och mars bjöd även på två underbara vistelser på Yasuragi, min skönaste vardagslyx! Den ena betalade jag själv (åker man söndag till måndag och har ICA-kort så blir det inte alls dyrt) och den andra blev jag så tacksamt bjuden på av jobbet tillsammans med kollegorna på Marknad. Denna tiden karaktäriserades också av flyttstök och förberedelser – på jobbet då. I mars flyttade vi nämligen tvärs över gården till ett nytt kontor, från egna kontor till kontorslandskap med allt vad det innebär. Och det har faktiskt blivit riktigt mysigt och roligt, även om det inte bara innebär fördelar så är det kul att dela vardagen med kollegorna och en hel del skratt blir det!

IMG_7986Yasuragi med kollegorna

IMG_7985

IMG_7927
Flyttstök på jobbet!

IMG_7914

IMG_7926Såhär bor vi nu!

Påsken bjöd på fantastiskt fint vårväder och det blev både grillmiddag med familjen hemma på altanen och parkhäng med grillning tillsammans med en kär vän i Knivsta. Jag gick också tillsammans med familjen och såg Henrik Dorsin och Näktergalen från Holavedsvägen på Cirkus, så sjukt rolig och bra, tårarna rann!

IMG_8310

En bukett vitsippor följde med hem från stallet nästan varje gång! Blåsippan fick stå kvar i backen.

9F8A91A0-DAEB-4157-9BF0-10F61D1923FC

IMG_8296

Grillade lammracks till påskmiddag med familjen på altanen!

IMG_8298

IMG_8308

IMG_8323

Varm vårdag, en filt, en park vid en sjö, en engångsgrill och en underbar vän. Livet på en pinne!

IMG_8324

Våren och försommaren innehöll både mindre roliga plikter (som heldags”ledigt” från jobbet för att kunna vara med på tvåårsbesiktningen i alla lägenheter i bostadsrättsföreningen) och en hel del njutande av lite sol och värme. En massa, massa tid i stallet och med Tindra förstås, så underbart när kvällarna blir ljusa och flygfäna inte riktigt vaknat ännu. Kollegorna hemma på grillmiddag på altanen och så en kväll med jobbet ute på Grönan och flera omgångar fullkomligt lyckorus i ”Eclipse”!

IMG_8709

IMG_8660

IMG_8697

I juni hängde jag med Malin som hästskötare på tävling i Vallentuna. Blåsig men väldigt solig helg, där min kamera hux flux plötsligt bestämde sig för att det var dags att lägga av! Inlämning på verkstaden gav diagnosen att i stort sett allt i den gått sönder. Ganska imponerande av en elektronikpryl att bli så extremt trasig medan jag satt och höll den i handen – det hade ju varit lite mer förståeligt om jag tappat den, låtit den ligga ute i regnrusk eller liknande. Men det är bara att tacka för trogen tjänst, den hade helt klart överstigit sin förväntade livslängd. Otroligt nog har jag fortfarande inte utsett någon efterföljare, även om det finns många kandidater. Det har varit ett ganska nyttigt år sedan dess, tack och lov är ju kameran i mobilen nu så pass bra att en fotonörd som jag faktiskt kan ta bilder som jag är nöjd med!

IMG_9499
Efter regn kommer solsken… Med lite Photoshop i mobilen kan man få väldigt vackra, om än inte helt naturtrogna, bilder.

IMG_9505

Sommaren bjöd till en början på det kallaste sommarvädret jag kan minnas. Vi satt ute i partytälten på midsommarafton och huttrade invirade i filtar, och funderade på hur kloka vi var som satt utomhus när temperaturen endast översteg den på julafton med ett par grader. Men så gör vi tydligen i Sverige… Vädret gjorde dock så småninom en helomvändning och vi fick istället en av de varmaste somrarna i mannaminne. Över 30 grader i skuggan, och hettan ville bara inte ge med sig – då förvandlas faktiskt jag till en riktig gnällspik, hetta är hemsk när man inte kan komma undan.

IMG_9887
En av flera underbart mysiga sommarturer barbacka tillsammans med Sabine och Nalle.

IMG_9297

Blommorna på altanen trivdes i alla fall i värmen!

Tindra blev sparkad och fick ett elakt sår på ena bakbenet, lagom tajmat till matte Malin skulle på långsemester i hemlandet Finland. Jag erbjöd mig rollen som sjuksyster och var ute i stallet varje dag och tvättade såret och promenerade med Tindra, vilt krigandes mot hundratals av de äckligaste och största bromsarna jag sett. Så vidriga, vi dränkte både hästar och oss människor i flugspray och jagade bromsar med mordiska vrål varje kväll. För innan klockan 20 gick det inte att vara utomhus, men när värmen släppt och bromsarna gett upp var det helt underbara sommarkvällar. Att jag jobbade hela juni och juli kändes inte som någon uppoffring när den ena månaden bestod av iskyla och den andra av extremhetta – inne på kontoret blev det på ett genomsnitt ganska lagom. ;)

IMG_9439

En mysig ridtur får representera sommaren istället för de äckliga krypen eller ett fult sår. ;)

IMG_9058

Trots stenhögarna utanför fönstret har jag den mest vidunderliga utsikt över skogen, ängarna och solnedgången!

En hel del tid spenderades ändå på min fantastiska altan som riktigt prunkade av blommor. Mycket slit med vattning blev det, men åh så jag njuter! Katterna med för den delen, de älskar att vara ute i koppel, äta gräs och bara njuta. De alldeles för varma dagarna gav riktigt behagliga kvällar, perfekt att spendera själv eller i goda vänners lag på altanen! I augusti bjöd jag hela stallgänget på kräftskiva och altanen visade sig från sin bästa sida! I det varma vädret kunde vi sitta ute tills långt efter solen gått ner utan att frysa, och det blev massor av god mat och skratt!

IMG_9364

IMG_8575

IMG_8582
Äta gräs, spana på grannar eller mysa med matte. Perfekt kattsysselsättning på sommaren!

IMG_9361

Solstolen på altanen fick stå till tjänst en hel del, ofta med en katt eller två till sällskap trots hettan!

IMG_0593

IMG_0149

Fantastiska middagar med härliga vänner!

IMG_0176

IMG_0135

IMG_9415

IMG_1795

IMG_1750
Altanen blommade överdådigt långt in på hösten. Längtar redan till nästa säsong…

IMG_1630

IMG_1635

IMG_1850

De mysigaste sommarminnena är dock från de underbart mysiga seglingsturer jag var på tillsammans med familjen i mammas och pappas segelbåt. Min äldsta lillebror Eric var hemma på semester i Sverige i över en månad, i glappet mellan byte av både jobb och land från Shanghai i Kina till numera Jakarta i Indonesien. Vi hann även med ett underbart besök på barndomens landställe på Fåglarö, där det bjöds på trevligt 70-årskalas hos morbror. Vi blev övertalade (och var väl inte så svårövertalade heller för den delen) att stanna på väldigt trevlig grillmiddag med grisnacke, ”secreto di Iberico” som jag haft med från jobbet, och efterföljande övernattning vid grannarnas brygga i sällskap av både helikopter, fina båtar och vattenskotrar… Dagen efter insisterade jag på en skogspromenad på ön och lät vågorna av barndomsminnen bara skölja in som balsam för själen.

IMG_9123

Massor och åter massor av panoramabilder blev det i somras! Vackra, knasiga, magiska, otroligt roliga. Speciellt att försöka ta ett kort där alla runt bordet blev bra, inte fick två ansikten eller ögonen på olika höjd…

 

IMG_9151

IMG_9186

IMG_9225

IMG_9227

IMG_9245

En solnedgång på Fåglarö är i sanning svårslagen.

IMG_9256

Det blev flera turer ut i segelbåten och en massa öar att besöka – Kymmendö, Fåglarö, Ornö, Notholmen. Även yngsta lillebror John följde med ut en helg, och augusti när Eric åkt utomlands igen så följde jag med mamma och pappa ut på en lite längre tur från Nynäshamn till Öja, Nåttarö och till sist Krokholmen där vi hade hela viken för oss själva i två hela nätter – så fantastiskt!

IMG_9560

Hela familjen på väg ut en fredagskväll för en helg i skärgården.

IMG_9588

IMG_9660

Mammas och pappas katter Cirrus och Minolta är alltid med som mycket lyckliga skeppskatter.

IMG_9661

IMG_9620

Njuter av solvarma klippor på Ornö när solen redan för länge sedan försvunnit bakom horisonten.

IMG_9662

IMG_9678

Notholmen med både vänner och familj. Kanske skärgårdens vackraste ö!

IMG_9680

IMG_9682

IMG_0212

På Öja med mamma och pappa. Cirrus vill gärna ha lite räkor…

IMG_0211

IMG_0484

IMG_0483

IMG_0452

IMG_0469

Nåttarö med fantastiska sandstränder!

IMG_0474

IMG_0465

Mamma tar ett morgondopp och Cirrus övervakar så inget händer.

IMG_0515

Helt ensamma på Notholmen. Visst är vi i Sverige lyckligt lottade som får njuta av detta?

IMG_0547

IMG_0556

En av de bästa sakerna på hela sommaren – inga mygg! Att kunna sitta ute och läsa en bok och titta på solnedgången i en spegelblank vik, tills det blev för mörkt för att se – och inte ett myggbett därtill!

I månadsskiftet augusti-september så åkte jag tillsammans med bästa vännen och kusinen Therese till Kos i Grekland på en sistaminutenresa. En vecka med massor av sol, bad och god mat, och så tyvärr en redig förkylning på det som gjorde det snudd på omöjligt att sova om nätterna. Men hellre förkyld vid en fantastisk pool eller strand i Grekland än hemma i sängen, eller hur? :) Hotellet var superfint och tiden perfekt vald, det var hur lugnt och skönt vid poolen som helst utan alla barnfamiljer!

IMG_0860

IMG_1246

IMG_1185

IMG_1319

IMG_0877

IMG_1255

IMG_1326

IMG_1495

IMG_1032

Petrino – en underbar restaurang med härlig stämning, fantastisk mat och extremt charmigt middagssällskap!

IMG_1027

IMG_1408

Efter semestern var det dags för den långa arbetshösten att börja. Förutom jobbet blev det som vanligt stallet vareviga dag, roligt och motiverande, speciellt som jag fick möjligheten att rida en tvådagarskurs för ”den stora Atli”. Jag var lite nervös innan, en sån amatör som jag skulle få rida för en duktig och känd instruktör, dessutom med en massa ögon som tittar på från läktaren. Men det visade sig snabbt att jag inte hade någon orsak att vara nervös, kursen var otroligt rolig och inspirerande, ren och skär lycka!

IMG_3120

IMG_3078

I övrigt blev stallhösten också väldigt jobbig och sorglig. Vi blev nämligen tvungna att flytta ifrån vårt älskade stall Skogsäng, eftersom världens bästa stallägare skulle sälja gården och flytta. All tid i stallet blev liksom mer eller mindre tyngd av en massa känslor av glädje, sorg och saknad bara över tanken på att vi skulle flytta därifrån. Jag njöt verkligen i fulla drag de sista månaderna, åkte inte hem förrän långt efter solen gått ner och bara när det blev så mörkt att det inte längre gick att se hästarna i hagen längre. En massa tårar fälldes och minnet av Skogsäng kommer alltid finnas där, vackert och lyckligt!

IMG_8736

IMG_2378

IMG_2305

IMG_2048

IMG_1603

Som väl är blev det ett helt ”gäng” som flyttade tillsammans till det nya stallet (kanske mest gäng eftersom Malin och Britta tillsammans har fem hästar, plus Sabine med en). I oktober sadlade vi på och red i samlad tropp över till det nya stallet, endast ett stenkast hemifrån mig över ängarna, till stall Gårdslöt i Stav. Det är ett väldigt mysigt litet stall, och den närmaste tiden ägnades mycket slit åt att riva, flytta och montera upp vindskydden från Skogsäng på Gårdslöt istället. Mycket knäckta ryggar, svordomar och jävlar anamma senare så står de trots allt där. Hästarna verkar trivas utmärkt i sina skogshagar och även vi människor har efter lite omställning kommit tillrätta i allt det nya, med allt vad kollektivstall och delade fodringar innebär. Rätt mysigt är det ändå att se hästarna så glada över lite mat. :)

IMG_2589

skogsangsflytt

Höstens stora tråkighet skedde dock kort efter att vi flyttat till Gårdslöt. Jag hade en tid funderat på att Tindra snubblat en del med bakbenen, men det var inte förrän första ritten efter stallflytten som jag kände att något inte var som det skulle. Jag tyckte Tindra kändes halt eller ojämn, men eftersom jag har noll erfarenhet av halta hästar så bad jag Malin rida Tindra och känna efter. Dagen efter när Malin red henne så var hon tydligt halt, och hon ringde direkt till kliniken och bokade en hältutredning ett par dagar senare, tills dess fick Tindra gå i hagen och vila. Någon dag innan veterinärbesöket så var det älgar på besök i hagen och kalabalik i hagarna. När jag och Malin sedan var på kliniken med Tindra upptäckte Malin att hon blivit varm och svullen i en sena, som inte varit varken varm eller svullen dagarna innan då hon upptäckte hältan. Veterinärundersökningen visade en liten hälta på båda bakknäna som behandlades, och även en skada på förstärkningsbandet på frambenet där hon var svullen – mest troligt orsakat av en halkning i den leriga hagen vid älgbesöket.

IMG_2734

Ordinationen blev promenader, varje dag, och Malin och jag hjälptes åt. Några veckor senare var det dags för återbesök och hältan i bakknäna var nu så gott som helt borta. En liten hälta upptäcktes i framknät på samma ben som den skadade senan, men verkade inte ha med senan att göra. Eftersom hon ändå skulle vila p.g.a. senan så behandlades hon ytterligare en gång i bakknäna samt i framknät. Och ännu fler promenader, två gånger per dag, så det är vad Malin och jag roat oss med så gott som varje dag i november, december och januari. Promenader, promenader, promenader. Gott om motion med andra ord, och ska man välja någon gång att inte rida så är det väl kanske ändå i kolsvarta, leriga och dystra november och december när inspirationen ändå ligger på botten. På ett sätt ganska mysigt, även om det varit jobbigt och påfrestande att se den alltid så friska Tindra skadad. Jag har lärt mig hur mycket som helst om skador och att linda ben, något jag aldrig behövt lära mig tidigare.

IMG_3515

IMG_3466

IMG_3467

IMG_3238

Ofta har det blivit tömkörning som omväxling till promenaderna, glad häst och bra träning för Erica!

IMG_3237

Apropå vad jag skrev om i mitt förra inlägg så har det lite känts som att den här perioden på riktigt visat mig vad det innebär att ha egen häst – i med såväl som motgång – och det känns som att prövningarna bara fått mig att vilja kämpa extra hårt. Tindra har gett mig så otroligt mycket glädje de senaste åren, det känns som en självklarhet att ge så mycket av mig själv det bara går för att få henne frisk igen! Och bättre har hon faktiskt sakta men säkert blivit! Senan är nu mycket bättre, inte helt bra, men så pass bra att vi nu bytt ut en promenad varannan dag mot skritt från ryggen. Nu håller vi tummarna att det fortsätter på samma sätt, tålamod har jag gott om, tid får det ta. Men det är riktigt härligt att få sitta på Tindras rygg igen, barbacka med värmen strålande genom den tjocka pälsen.

IMG_3530

IMG_3465

Det ser måhända ut som att hela min höst handlade om hästar, och det är nästan så det är. Nästan varje dag, i ur och skur. December kryddades dock av en massa trevligheter, först ytterligare en riktigt mysig tur till Yasuragi (jag vet, jag är smått besatt av stället!) tillsammans med en älskad barndomsvän. Dessutom en supertrevlig och nostalgisk middag på Skogsäng hemma hos underbara stallägaren Monica, gourmetmatlagning och teambuilding med jobbet på fantastiska Aveqia, chokladpralintillverkning och finmiddag tillsammans med reklambyrån, middag på Grill och ett besök på Stjärnklart tillsammans med en leverantör, och sist men inte minst en julkonsert med The Real Group. Jag har känt mig så bortskämd att jag faktiskt haft dåligt samvete över hur bra jag har det, och har därför bestämt att 2015 ska jag ge mer pengar (även om man alltid kan bli bättre har jag alltid varit bra på att ge av mig själv) till de som inte har det lika bra som jag. Enda ”nyårslöftet” jag någonsin velat avge!

IMG_2957

Förrätt på Aveqia

IMG_3079

Pralinkurs på Chokladfabriken!

IMG_3101

Gudoooomligt god ”Tonfisk Teppanyaki” på restaurang Grill!

IMG_3102

Mellan alla tråkigheter och roligheter har det faktiskt varit en ovanligt lugn och skön höst och vinter. Jag har försökt minimera plikterna och de dåliga samvetena och ägna så mycket tid som möjligt åt att bara vara. Titta på tv, gosa med katterna och faktiskt känna att jag har rätt att göra ingenting (efter jobb och stall då) utan att ha dåligt samvete över det. Jag känner att jag mått bättre denna höst än på väldigt många år – mörkret brukar göra mig väldigt nere – men säkert har en kombination av vila och gott om frisk luft och gos med djur gett välmåendet en kick!

IMG_3257

IMG_3254

IMG_3272

IMG_3119

Jag ser fram emot ett 2015 med nya utmaningar, både genom att göra mer och att göra mindre. På återseende, när plikten kallar… Och ja, det där inlägget om katterna kommer, jag vågar faktiskt lova!

Hejdå 2013!

tisdag, 31 december, 2013

Vilket bättre sätt att komma ikapp i en hopplöst försummad och ledsen blogg än en liten årskrönika i bilder? Vi tar och avslutar 2013 och startar upp 2014 med nya fräscha tag. Hejdå 2013!

IMG_8535Min altan och maaassor av snö vintern 12/13!

IMG_8598Utsikten från min altan över snötäckta fält (och stenhögar dolda under snön).

IMG_8728Vackra trädtoppar ute vid stallet.

IMG_8899

IMG_8903Fina hästarna i blåa vinterskymningen.

IMG_0490

Yasuragi med kusin Therése i mars 2013.

IMG_0460

IMG_0452

IMG_0411

IMG_0427

IMG_2386Ny frisyr och hårfärg på bästa ekologiska frisörsalongen Ecohair 1 april!

IMG_2844

Äntligen vår! 5 april

IMG_2831  IMG_4173Äppelträdet på gården blommar 28 april

IMG_7106b

På semester och hälsar på Malin i Västanfjärd, Finland i juli.

IMG_7066  IMG_7126

IMG_7542

Seglingssemester med familjen i augusti

IMG_7608

IMG_7606

IMG_7604

IMG_7633

IMG_7628

IMG_7669

IMG_7903

Vackra Huvudskär!

IMG_8040

IMG_7950

 

IMG_8041

IMG_8086

IMG_8173

Sadelöga med god mat på klipporna, solande och underbar solnedgång!

IMG_8118

IMG_8228

IMG_9571

Underbara altanen färdigbyggd i augusti, med oändligt stort tack till pappa (även om jag också var med och byggde).

IMG_9585

IMG_9578

IMG_9666

Katterna njuter av uteplatsen. 20 grader i skuggan i oktober!

IMG_9727

IMG_9648

IMG_9619

IMG_9762

Blommande altan i oktober

IMG_9763

IMG_9253

Tidig morgonpromenad vid havet i Årsta Havsbad oktober. Nollgradigt och havet ryker!

IMG_9326

IMG_9476

IMG_9455

IMG_9346 IMG_9345

IMG_9364

IMG_9367

IMG_9380

IMG_9375

IMG_9516  IMG_9391

IMG_9790

Höstpromenad vid stallet i oktober. Otroliga färger!

IMG_9806

Sist men inte minst, för att inte tala om allt kattgos som där varit. Hela året!

IMG_9091

IMG_7447

IMG_7373

IMG_0697

IMG_0689

Hem ljuva hem

torsdag, 28 mars, 2013

IMG_8221

Eftersom sista gången jag skrev handlade väldigt mycket om min nya lägenhet som jag köpt så tänkte jag börja där jag slutade. I april förra året, nu hela 11 månader sedan, flyttade jag in i min fina nybyggda lägenhet. Det fanns stunder under tiden jag packade ner hela mitt liv i lådor som jag tvivlade på om jag verkligen fattat rätt beslut, men så fort jag för första gången satte nyckeln i låset i min alldeles egna ytterdörr så var tvivlet som bortblåst. Sedan dess har det inte gått en enda dag där jag ångrat mig. I nöd och lust – jag älskar min lägenhet!

IMG_8213

IMG_8402

 Eftersom vårt område var helt nybyggt så flyttade nästan alla i föreningen in samtidigt. Det har verkligen varit lyckat, jag har nog aldrig pratat så mycket med mina grannar tidigare. Vi svenskar är ju inte riktigt sådana att vi umgås med våra grannar om vi inte verkligen måste. ;) Speciellt inte i ett lägenhetsområde, men här är det verkligen villakänsla på mer än ett sätt! Här hejar man alltid på varandra när man träffas och det har blivit en hel småpratande om ditt och datt, diskussioner kring gräs som inte velat växa, samordning av bevattning, gräsklippning, ogräsrensning, snöskottning och mycket mer. Visst händer det att någon gnäller på en granne, men på det stora hela upplever jag stämningen som väldigt trevlig, och jag trivs verkligen som fisken i vattnet!

IMG_5975-2

IMG_5982

IMG_6007

Nu är jag ju som jag är, så det första jag gjorde var ju att gå med i styrelsen i bostadsrättsföreningen. ;) I min förra bostadsrättsförening kände jag inget behov alls av att sitta i styrelsen, där var det över 300 lägenheter, föreningen var gammal och etablerad och ansluten till HSB. I den här föreningen är situationen helt annorlunda – vi har endast 42 lägenheter och är helt nya utan några som helst utarbetade rutiner. Jag kände att det skulle vara väldigt spännande att få vara med att skapa något helt nytt, få bidra med mina kunskaper och samtidigt förhoppningsvis i längden höja värdet på min egen bostad.

Denna gång var jag dock tydlig med att jag inte ville ha någon av de stora posterna utan erbjöd mig att ställa upp som ledamot och webmaster. Och än så länge har jag inte haft någon orsak att ångra mitt beslut. Arbetsmässigt går det inte att jämföra, men framförallt har jag haft förmånen att få fantastiskt duktiga och bra styrelsekollegor! Vi lär oss massor av varandra hela tiden och jag tycker vi har en väldigt bra struktur på arbetet – både kul och lagom utmanande! Sedan ska man inte underskatta bra relationer med grannarna som sagt, det är faktiskt till och med ganska mysigt att hålla styrelsemöten vid varandras köksbord. :)

IMG_8192

En av mina största bidrag hittills har varit att bygga upp föreningens hemsida och det var en uppgift jag tog mig an med glädje. Om du är nyfiken kan du hitta den här, Brf BoKlok Blåklockan. För mig som jobbar med marknadsföring så tycker jag ju förstås att en bra hemsida är en viktig del i att höja värdet på våra lägenheter. :) Förutom att vara användbart för våra medlemmar så är det ju bra att potentiella spekulanter kan läsa om området och se hur det fungerar här. Att förmedla en känsla av hur trevligt det är hos oss är ju minst lika viktigt som att ha en snygg årsredovisning. ;) Förutom hemsidan så har vi också en grupp på Facebook som bara våra medlemmar kommer åt. Där kan vi grannar kommunicera med varandra, det fungerar mycket bra och fyller absolut sitt syfte enligt min mening!

IMG_8535

IMG_8641

Min lägenhet då? Den är stor, ljus, modern, välisolerad och väldigt väldigt hemtrevlig! :) No more dunka-dunka från grannarna, härlig öppen planlösning i kök/vardagsrum, bra förvaringsutrymmen och en underbar solig uteplats. Det har tagit tid att få saker och ting på sin plats och ännu är det långt ifrån färdigt (inte en enda tavla uppe ännu t.ex.). Men jag har ingen brådska utan tar saker som de kommer, huvudsaken är att jag trivs. Och det gör jag verkligen, njuter varje dag! Inte ens den längre restiden till jobbet känns som något problem, speciellt inte som det är så nära till stallet. Jag är verkligen en mycket nöjd återinflyttad Västerhaningebo!

Att ha tid men ändå inte

torsdag, 28 mars, 2013

IMG_5614

Jag brukar ofta fundera på vad det innebär att ha fullt upp eller att inte ha tid. Jag kan ju inte säga att jag inte har haft tid att uppdatera bloggen på ett år t.ex., det vore ju inte sanning, för jag har ju haft oceaner av tid egentligen. Allt handlar ju om prioriteringar – och ork! Man kan ha hur mycket tid som helst att göra saker, men det hjälper inte om man känner sig så orkeslös att det inte går att motivera sig att göra en sak. Vissa saker är lättare att hitta motivation till än andra – och ibland är samma sak antingen väldigt lätt eller väldigt svår att hitta motivation till. T.ex. när man känner att det helt plötsligt är väldigt roligt att städa bara för att man har en tenta att plugga till. ;)

Nu har jag som tur är inga tentor att plugga till längre, men det tycks ju alltid finnas gott om andra plikter som tynger ner en så att man tappar lust och ork för det mesta. Många av er vet nog att jag är en inbiten föreningsmänniska och tycker det är väldigt kul att engagera mig i olika saker. Mycket av min fritid de senaste 10 åren har gått åt till gratisjobb i olika styrelser. Det har varit fantastiskt kul och enormt lärorikt, och mestadels självvalt. Men det finns gränser för när saker och ting är roliga, och när de övergår till att kännas som tvång och ångestframkallande. Ideellt arbete är ju per definition frivilligt, men när man har svårt att säga nej eller lämna ifrån sig uppgifter så börjar den där frivilligheten att suddas ut.

De två senaste åren har varit sådana för mig, sedan jag lät mig övertalas att ställa upp som ordförande i Ragdollklubben. Det fanns helt enkelt ingen annan lämplig kandidat som ville ställa upp, och eftersom jag då som sagt har svårt att säga nej och dessutom kände mig ganska smickrad så tackade jag ja. På många sätt är jag fantastiskt stolt och glad över att jag gjorde det, jag har utvecklats enormt och fått möjligheten att på riktigt se hur jag är som ledare. Utan att skryta så vet jag att jag gjort ett bra jobb och jag är glad för den erfarenheten.

Det har varit en ständig kamp mot mig själv, där min perfektionistiska sida har skrikit att ingenting får gå fel, allt måste bli på precis det sätt som jag vill, annars är det ett misslyckande. Samtidigt har en annan sida av mig skrikit i panik att det inte går, att sanden i orkestimglaset är på väg att rinna ut, att väggen närmar sig med skrämmande fart. Resultatet har blivit en ständig berg-och-dalbana av glädje och förtvivlan. Lycka när man uppnått bra saker eller haft ett givande möte eller diskussion om ett ämne jag brinner för. Men ofta har det bara varit den där känslan av otillräcklighet, orkeslöshet och dåligt samvete. Hur mycket man än gör så tar det aldrig slut, känslan försvinner aldrig.

Nu har jag suttit klart min period som ordförande och lämnat över till den nya styrelsen. Periodvis har det känts omöjligt att komma till den här punkten, och det var utan tvekan mycket nära att vi blivit tvungna att lägga ner hela klubben eftersom ingen kunde tänka sig att ställa upp som ordförande efter mig. Och hur kan man klandra dem – jag önskar ingen att behöva stå ut med den ångest jag haft. Men å andra sidan är det faktiskt ingen som förväntats göra allt det jag genom åren tagit på mig att göra – och som sträckt sig långt bortom ordförandeskapets ansvar. Vår nya ordförande är helt ”färsk”, och på ett sätt kan det vara väldigt bra. Det krävs helt enkelt att ansvaret och kunskapen sprids på fler personer.

Innan jag slutade så skrev jag ihop vad jag kallar för ”Ragdollklubbsbibeln”. Det blev ett dokument på 12 sidor (att fortsätta fyllas på av nya styrelsen), sida upp och sida ner fyllt med detaljerad information om rutiner, lathundar och historik på alla möjliga och omöjliga områden inom styrelsens arbete. Tanken vara att samla allt som mina lärljungar kunde tänkas behöva veta när jag inte längre fanns tillgänglig med informationen i huvudet. Det ska bli spännande, och skönt, att få följa deras arbete och fortsätta kämpa med att släppa taget om saker och ting, bit för bit. Och visst, jag är på inget sätt oumbärlig, bara nästan. ;) ”Det är inte lätt att vara ödmjuk, för den som är felfri som jag…”

Kontentan då? Jag har nätt och jämnt klarat mig från att gå in i väggen, även om det vissa dagar när tårarna sprutat känts som att jag redan varit där. Jag vet att jag kommer få fortsätta kämpa hela livet för att inte min perfektionistiska alltid snälla och duktiga sida inte ska göra totalt slut på mig. Samtidigt älskar jag att vara den jag är, jag är glad och lycklig över vad jag gör, vad jag kan bidra med och över de insikter livet ger mig varje dag.

Med ständigt hopp om en framtid fylld av mindre dåligt samvete, måsten och ångest. Och mycket lycka! På återhörande. :)

IMG_4642

Påskmys och kattgos

söndag, 8 april, 2012

Så är det påskhelg här, och vad HÄRLIGT att ha hela fyra dagar ledigt från jobbet! Välbehövligt efter allt stressande de senaste veckorna, som tur är kunde jag jobba undan en del så stressnivån när det är dags att sätta igång igen på tisdag morgon är förhoppningsvis inte oöverstiglig. :)

Långfredagen var härligt låååång och ägnades åt en massa småfix här hemma, allmänt slappande, hämtande av en massa flyttkartonger (dock inget packande…) och som avslutning på dagen – när det slutat snöa (!) – en trevlig ridtur på Tindra. Bilen som veckan till ära fått sig en grundlig tvätt blev VÄLDIGT smutsig igen, suck… Ingen idé att tvätta bilen när man är stalltjej!

Även påskafton förgylldes av en härlig ridtur tillsammans med kusin Therese som blivit medryttare på en häst i vårt stall. Jättekul! :) Vädret var blåsigt men soligt och fint, väl inne i skogen var det lä så det var riktigt skönt. Men trött blir man av blåst, kyla, värme och fysisk ansträngning, när det var dags för påskmiddag hemma hos familjen så var jag helt slut. Speciellt efter all påskmat, väldigt gott men OJ vad trött jag var! Orkade knappt röra på läpparna för att prata, haha… De som känner mig vet att jag pratar en hel del. ;) Som tur är så var jag inte den enda i matkoma, och det blev en väldigt mysig kväll med hela familjen. Det blir ett tag tills nästa gång, eftersom min äldsta lillebror Eric flyttar till Shanghai nu för att jobba. Väldigt roligt för honom, han har verkligen längtat efter att flytta tillbaks dit efter två tidigare vändor, men tråkigt för oss! Hoppas han kommer tillbaks hit till oss så småningom i alla fall och inte fastnar i Kina…

Ledighet betyder förstås ridning i massor – bäst att passa på när man har tid! – så även söndagen inleddes med en ridtur på Tindra. Jag och Malin (som äger Tindra) tog en långtur i fantastiskt skönt vårväder, lycka på hög nivå! Glad häst och som vanligt underbart trevligt sällskap. :) Malin gav mig en ”ridlektion i naturen” och jag fick en väldig massa tips och råd att tänka på. Välbehövligt, eftersom jag tagit mod till mig och anmält mig till PåsktävlingFors Gård nästa helg! :-O Det känns väldigt läskigt trots att det bara är en inofficiell tävling. Jag har aldrig tävlat i en gångartstävling tidigare, och sista och enda gången jag tävlat innan nu var Öltölten på Fors förra året när jag roligt nog lyckades knipa åt mig tredjeplatsen på ridskolehästen Tor. Det lönar sig att ha en duktig ridlärare! ;) Malin har nämligen vunnit öltölten en himla massa gånger, denna gång kom hon 2:a före mig och 1:a blev My på Kengan. Nu ska jag ju dock rida på Tindra, och det känns som att det kan gå lite hursomhelst… Förhoppningsvis lyckas jag i alla fall få till alla gångarterna, annars skulle jag skämmas ihjäl på en så gångartsstabil häst som Tindra! ;) Annars har jag inte så höga förväntningar utan det handlar mest om att överleva dagen. Jag är redan nervös så jag har ont i magen, så ni får hålla tummarna för mig nästa söndag! ;)

När jag inte varit i stallet och ridit så har jag njutit av vårsolen och kattgos här hemma i min för tillfället väldigt välstädade lägenhet. :) Stöket har inte riktigt lyckats återerövra här hemma efter allt röjande inför visningen, så det är härligt att kunna njuta en liten stund av allt det fina innan det är dags att börja packa ihop och lämna den. Förra helgen när jag fotograferade lägenheten så passade jag även på att knäppa några kort på katterna som undrade vad jag höll på med där jag kröp omkring med kameran. ;) Tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder på dem här också, börjar med min söta lilla Lova som fyller 1 år om ett par veckor. Det kan man dock inte tro, hon är fortfarande väldigt mycket kattunge, till mattes förtjusning! :)

Turkisk peppar, mums säger Lova… Knaskatt! ;)

Leica är lite mer försynt och spanade mer på avstånd. Min vackra tjej som redan hunnit bli fyra år! :)

Visst är de vackra, de fina tulpanerna jag fick av mamma till visningen?

I blomlådorna på balkongen har vildvinet och murgrönan (som överlevt hela vintern!) fått sällskap av vackra penséer!

Man märker förresten vem lilla tokfian Lova brås på… Precis som mamma Tussilago så älskar hon att ligga högst upp i klösträdet, eller gärna ovanpå bokhyllan som är ännu högre! Markbundna ragdolls, pah… Inte här inte!

Annat är det med mina ”tanter”, Dimma som redan fyllt 7 år (!!!) och så tantdotter Leica, de brukar för det mesta ligga och vräka sig i sängen. Tur att jag har en dubbelsäng så de har gott om plats! ;) Många brukar titta på bilder av mina katter och säga att de ser arga ut, men det tycker inte jag. Kanske har de lite butter uppsyn ibland, men det tycker jag är en del av ragdoll-looken. Lite blandat söta, vackra och grymma. :) Visst ser de inte arga ut i alla fall? De har verkligen bemästrat konsten att NJUTA av livet!

Sist men inte minst så vill jag önska er alla en riktigt glad påsk! På återhörande. :)