Om mig Katterna Kattungar Foto Ragdoll Blogg Kontakt Gästbok Länkar Start Artiklar

Dimma - CH S*Morellos Another Blue

Dimma är min första ragdoll, en blå colorpointhona född i februari 2005 som kommer från S*Morellos ragdolls. När hon kom hem till oss så var hon världens sötaste lilla tjocka pälsboll som självsäkert tassade omkring och utforskade lägenheten. Sen dess har hon fortsatt på samma spår och har blivit en stor pälsboll, men en väldigt fin sådan! Dimma har en fantastisk ögonfärg och bra tyngd och bredd. Hon väger runt 4,5 kg och är aningens rund. Hennes utställningsresultat har varit jättefina men eftersom hon inte gillar utställningar så har hon fått stanna hemma istället. Hon har blivit enormt vacker med tiden så ibland funderar jag på om man inte skulle prova igen någon gång. Kanske, kanske... :)

Dimma är en riktigt charmig tjej som är väldigt lätt att älska - en dam med en stor attityd. Hon är en riktig mattegris med en fantastisk personlighet, henne släpper jag aldrig ifrån mig! Hon är alltid snäll och rar och ständigt beredd på att gosa. Hon pratar jämt och har många olika tonfall för att beskriva in i minsta detalj vad som pågår. "Klia mig på magen matte, nej inte där, lite längre ner, tack!" Det är lätt att sätta igång spinnmaskinen bara genom att klia på de rätta ställena.

Dimma är ranghögst i flocken, och det är ingen fråga om vem som är "kvinna på täppan" här i huset! Hon är dock alltid underbart snäll mot de andra katterna och har blivit en riktig mystant på senare år.

Dimma är min första avelshona och har fått två kullar men är nu kastrerad. Hon har varit en kanonduktig mamma och tagit hand om sina bebisar exemplariskt! Dessutom har hon varit extramamma åt mina andra kullar också och är alltid snäll och vänlig mot småttingarna. Dimma kommer från S*Morellos och jag är så glad för att jag fått köpa henne. Tack snälla Malou för min vackra katt!

HCM ultraljud negativ juli 2009.
DNA-testad för HCM N/N (bär ej på genen).
CIN negativ juli 2009.
FIV och FeLV negativ september 2006.
Blodgrupp A.

Till Dimmas bildgalleri

Dimmas stamtavla

 

Resultat:

Utställning Klass Domare Bedömning
Klöset, Västerås 20/8 2005 11 Anneli Persson Ex1, BIV-j
Top Cat Club, Fjärilshuset 2/10 2005 11 Maud Olsen Ex1, BIV-t
Skogkattklubben Birka, Järfälla 4/12 2005 11 Maud Olsen Johansson Ex1
Speedcat, Stockholm 7/1 2006 9 Marie Westerlund CAC
Speedcat, Stockholm 8/1 2006 9 Lone Lund CAC, BIV, NOM
Järva kattklubb, Slagsta strand 4/2 2006 9 Marie Westerlund CHAMPION

Tillbaka till katterna

bakgr

Copyright © Erica 2005-2010