Om mig Katterna Kattungar Foto Ragdoll Blogg Kontakt Gästbok Länkar Start Artiklar

CH S*Cheesericas Leica

Leica föddes i min andra kull, fotokullen, efter mina egna älsklingar Dimma och Cirrus. Hon är min absoluta lilla dröm, helt oemotståndlig redan ett par veckor gammal och jag kunde inte tänka mig att någonsin släppa henne ifrån mig! För varje vecka som gick så nästlade hon sig djupare och djupare in i mitt hjärta, och det går inte en dag utan att jag funderar på vad jag gjort för att förtjäna en sådan underbar godbit!

Leica har ett fantastiskt temperament, nyfiken och orädd, gosig och tillgiven, och fortfarande riktigt kattungebusig! Hon var bara ett par veckor gammal när hon började SKRIKA efter uppmärksamhet så fort hon såg mig utanför kattungehagen. Och pipandet slutade inte förrän man satte sig ner i hagen så hon fick klättra mödosamt upp i knäet och parkera sig där. Mattes knä är fortfarande ett av hennes favoritställen och hon är en riktig mattegris. I Leica finns så mycket kärlek, och det är helt klart något speciellt mellan oss två.

Leica är vacker typmässigt och har fått det bästa ifrån sina föräldrar, även om hon förstås har en och annan brist. Hon har varit på några utställningar tillsammans med mig och fått jättefina bedömningar. Jag kastrerade henne innan hon fick någon kull eftersom hon har en tendens till skelning, vilket som dock inte märks av nu för tiden. I mina ögon är hon världens sötaste tjej och kommer stanna här hemma för evigt som världens bästa gosedjur!

 

DNA-testad för HCM: N/N

Leicas stamtavla

Till Leicas bildgalleri

 

Utställning Klass Domare Bedömning
Järva kattklubb, Västerhaninge 12/7 2008 12 Eiwor Andersson Ex1
City Cat Club, Vallentuna, 26/7 2008 12 Lone Lund Ex1
Storstockholmskatten, Kista 3/1 2009 3 (IDP) Dagny Dickens CAC (IDP)
Järva kattklubb, Västerhaninge 18/7 2009 9 Kristiina Rautio CAC
Järva kattklubb, Västerhaninge 19/7 2009 9 Marjatta Koskenkangas CAC
Mellansvenska kattsklubben, Eskilstuna 5/9 2009 9 Maud Olsen Johansson Champion

Tillbaka till katterna

bakgr

Copyright © Erica 2005-2010