Om mig Katterna Kattungar Foto Ragdoll Blogg Kontakt Gästbok Länkar Start Artiklar

S*Cheesericas Mozzarella

Mozzarella är en hona från min första kull som jag inte kunde låta bli att behålla - i alla fall på ett litet hörn. Mozzarella är efter min Dimma och hennes pappa är Ceazar, S*Krymlas Chocolate Fantasy Fudge, en kanonsnygg nallebjörn som jag fick möjligheten att låna för min första kull. Jag har alltid önskat mig en blå bicolorflicka, och när jag sedan i kullen fick fyra stycken hanar och EN sockersöt hona som dessutom var perfekt tecknad blå bicolor, så var det som om ödet sa åt mig att hon skulle stanna - och så fick det bli. Hon flyttade som foderkatt hem till Alexandra och ragdollpojken Neo (S*Krickelins Athos) i Södertälje.

Mozzarella var lite av "den fula ankungen" som liten men utvecklades bra och har många kvaliteter som jag värdesätter i min avel. Hon är en medelstor hona (vägde ca 4,4 kg vid ett års ålder) med bra kropp, fantastisk pälskvalitet och ett underbart uttryck. Mozzarella har varit på två utställningar som kattunge, men tyvärr så tyckte hon inte att det var roligt alls att visa upp sig, så sedan dess har hon fått stanna hemma. Hon fick en kull i min ägo, vårkullen, innan hon övergick i fodervärdens ägo. Hon var en otroligt duktig mamma och skötte sina bebisar exemplariskt, något som jag tycker är mycket viktigt hos en avelshona!

Mozzarella är nu kastrerad. Eftersom Mozzarellas matte Alexandra tyvärr inte kunde ha kvar sina katter så har nu Mozzarella flyttat tillsammans med kompisen Neo hem till Camilla i Bollnäs. Där lever de lyxliv med massor av gos, bus och kärlek. Tack Camilla för att du tar så bra hand om dem!

 

HCM ultraljud negativ juni 2008.
DNA-testad för HCM N/N (bär ej på genen).
CIN negativ juni 2008.
FIV och FeLV negativ juni 2008.
Blodgrupp A.

Till Mozzarellas bildgalleri

Mozzarellas stamtavla

 

Resultat:

Utställning Klass Domare Bedömning
Mellansvenska kattklubben, Nyköping 1/9 2007 12 Yan Roca-Folch Ex 1

Tillbaka till katterna

bakgr

Copyright © Erica 2005-2010