Om mig Katterna Kattungar Foto Ragdoll Blogg Kontakt Gästbok Länkar Start Artiklar

S*Cheesericas Tussilago

Tussilago föddes i min tredje kull, vårkullen. Hon är efter min egenuppfödda Mozzarella och är alltså andra generationen från min uppfödning.

Tussilago var en av de som utmärkte sig tidigt i kullen. Hon är en riktigt slapp ragdoll och ibland undrar man om hon verkligen har några ben i kroppen. :) Hon har det bästa temperament man kan tänka sig, en riktig kurrmaskin som är trygg och bekväm även i främlingars knä. Hon älskar att mysa under täcket i sängen! Hon väger ca 3,7 kg och har en bra benstomme, mycket silkig päls och en jättefin ögonfärg. Hennes största brister är svag panna och profil, svag haka, runda ögon och något högt placerade öron, men hon har utvecklats mycket fint!

Tussilagos vackra pappa heter CH S*Åvikstrands DareDevil, eller Simba till vardags, och honom hade jag spanat in redan som kattunge hemma hos min vän Anna. När jag fick chansen att låna honom blev jag otroligt stolt! Han blev senare Årets BIV RAG n inom SVERAK 2008, samt Bästa ungdjur och Bästa fertila hane inom Ragdollklubben under samma år. Förutom sina fina utställningsmeriter så har Simba ett helt underbart temperament som han gett vidare till sina avkommor. Simba hann inte få så många avkommor innan han kastrerades så vi hoppas att hans blodslinjer får levar vidare genom Tussilagos kattungar! Tack Anna för att jag fick låna Simba och TACK för allt stöd du gett mig!

Tussilago har fått en kull, seglingskullen, och är nu kastrerad. Tussilago var en helt underbar mamma och tog hand om sina kattungar på bästa tänkbara sätt. När kattungarna hade blivit flyttklara så bestämde hon sig dock för att de var äckliga monster som hon inte alls ville ha något att göra med längre. Eftersom Tussilago är så ranglåg så har hon alltid varit lite osäker i relation till mina andra katter, och situationen förvärrades nu så mycket att hon bara gick runt och morrade och fräste åt de andra katterna, speciellt kattungarna, hela tiden. Jag hade hoppats på att en kastrering skulle hjälpa men efter några månaders avvaktan så insåg jag att det enda rätta var att låta henne flytta till ett eget hem där hon skulle få vara ensamkatt.

Numera bor Tussilago hemma hos sin nya matte Lena och har sällskap hela långa dagarna av matte och husse samt hunden Terrie och en kanariefågel som är mycket spännande att spana på. Hon är nu återigen en lugn, harmonisk och gosig katt, och jag är så tacksam att hon har fått ett så bra hem! Här hemma bor som tur är Tussilagos dotter Lova kvar, världens underbaraste Tussilagokattunge!

 

CIN negativ juli 2010.
HCM ultraljud negativ juli 2010.
DNA HCM: N/N (bär ej på genen)

Till Tussilagos bildgalleri

Tussilagos stamtavla

 

Resultat:

Utställning Klass Domare Bedömning
Kattklubben Katten och Jag, Västerhaninge 2/8 2009 12   Ex1
Mellansvenska kattsklubben, Eskilstuna 5/9 2009 12   Ex3 (av 3)
Birka kattklubb, Nacka 29/11 2009 11   Ex2 (av 4)

Tillbaka till katterna

bakgr

Copyright © Erica 2005-2010